Isnin, 6 April 2015

Resepi Daging Goreng Cendawan dan Bayam yang Sedap

Daging Goreng Cendawan dan Bayam

Cara Buat Daging Goreng Cendawan dan Bayam

Bahan-bahan Daging Goreng Cendawan dan Bayam:

  • 400 gram daging - hiris nipis
  • 4 sudu sos tiram
  • 2 sudu kicap pekat
  • 1-2 sudu minyak masak
  • 2 cm halia - cincang
  • 300 gram bayam
  • 150 gram cendawan butang - belah dua
Cara Penyediaan:
  1. Satukan sos tiram dan kicap. Ketepikan.
  2. Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali, masukkan sebahagian daging dan goreng hingga keperangan. Angkat dan goreng sebahagian lagi hingga keperangan. Angkat, ketepikan dan bersihkan kuali.
  3. Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali, tumis halia hingga kekuningan, kemudaian masukkan cendawan dan bayam. Masak sehingga sayur layu.
  4. Masukkan daging dan campuran sos tadi. Masak dan gaul sehingga pekat anggaran selama 2 minit.

Sedia untuk dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan