Hello semua, sudah tidak sabar menunggu untuk memasak resipi dari kami? Resipi kali ini kita akan membincangkan
Resepi Daging Masak Kari Kering dalam kategori »
Resipi Daging »
Resipi Memasak nah untuk itu Mari kita mula menyediakan bahan-bahan terlebih dahulu, bagi memudahkan dalam masakan anda harus mengikuti prosedur-prosedur yang betul, pasti menghasilkan hidangan yang rasa baik.
Resepi Daging Masak Kari Kering, adalah salah satu masakan orang-orang yang mungkin anda suka atau sering anda buat?? betul atau tidak?? tak usah menunggu lama, jika anda berminat untuk cuba resipi lain, sila Cari resipi nya disini okay, mari kita cuba langsung resipi lezat berikut ini
Resepi Daging Masak Kari Kering
Cara Buat Daging Masak Kari Kering
Bahan Bahan Daging Masak Kari Kering
- ½ kg daging
- Garam secukup rasa
- Serbuk kunyit
- Minyak untuk menggoreng
- 100 ml air
- 125 ml santan pekat
- Lada sulah secukup rasa
Bahan A:
- 2 labu bawang besar dihiris halus
- 4 cm halia dihiris halus
- 5 ulas bawang merah dikisar
- 3 ulas bawang putih dikisar
- Setangkai daun kari
- 3 cm kulit kayu manis
- 2 sudu besar serbuk kari daging
- 1 sudu besar cili kisar
Cara penyediaan:
- Perap daging bersama serbuk kunyit dan garam selama 20 minit.
- Tumis bahan A hingga kekuningan. Masukkan air, santan, garam dan lada sulah secukup rasa. Masak hingga mendidih.
- Kecilkan api, masukkan daging. Masak hingga kuah kering.
- Sedia untuk dihidangkan.
Bagaimana? sangat mudah sekali kan? untuk membuat resipi yang lezat diatas.
Semoga berjaya dengan resepi, nasib baik
Resipi lain:
Belum ada tanggapan untuk "Resepi Daging Masak Kari Kering"
Catat Ulasan