Hello semua, sudah tidak sabar menunggu untuk memasak resipi dari kami? Resipi kali ini kita akan membincangkan
Resepi Ayam Panggang Madu dalam kategori »
Ayam Panggang »
Resipi Ayam »
Resipi Memasak nah untuk itu Mari kita mula menyediakan bahan-bahan terlebih dahulu, bagi memudahkan dalam masakan anda harus mengikuti prosedur-prosedur yang betul, pasti menghasilkan hidangan yang rasa baik.
Resepi Ayam Panggang Madu, adalah salah satu masakan orang-orang yang mungkin anda suka atau sering anda buat?? betul atau tidak?? tak usah menunggu lama, jika anda berminat untuk cuba resipi lain, sila Cari resipi nya disini okay, mari kita cuba langsung resipi lezat berikut ini
Resepi Ayam Panggang Madu
Bahan-bahan Ayam Panggang Madu:
1 ekor ayam segar seberat 1.7kg - bersihkan dan tos
Bahan A:
5cm halia - kisar
5 biji bawang putih - kisar
1 sudu makan Sos Ayam Pekat Maggie
3 sudu makan sos tiram
1 sudu makan lada putih - tumbuk
2 sudu makan minyak bijan
Bahan B:
1 sudu makan sos tiram
1 sudu makan sos ayam pekat Maggie
3 sudu makan madu
Cara menyediakan Ayam Panggang Madu:
1. Lumurkan ayam dengan Bahan A dan perap selama 4 jam / sebaiknya perap semalaman di dalam peti sejuk.
2. Panggang di dalam oven dengan menggunakan api sederhana panas - Amie panggang selama 90 minit.
3. Keluarkan ayam panggang, dan sapu dengan Bahan B.
4. Masukkan kembali ke dalam oven dan panggang dengan api kecil selama 15 minit.
5. Tutup api oven, dan keluarkan.
6. Sedia untuk dihidang.
Bagaimana? sangat mudah sekali kan? untuk membuat resipi yang lezat diatas.
Semoga berjaya dengan resepi, nasib baik
Resipi lain:
Belum ada tanggapan untuk "Resepi Ayam Panggang Madu"
Catat Ulasan